slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Nadat sinds zeer lange tijd Reginald ‘de Viking’ Kraaijenbrink zijn eerste plaats op de wereldranglijst van de WUTTO vorige week moest afstaan aan Arnoud Meijer heeft hij hem deze week al weer teruggepakt. De Viking heeft ook aangegeven dit jaar weer aan veel WUTTO-toernooien mee te gaan doen en zijn eerste plaats niet meer af te willen staan dit jaar!

In de finale van de 3e WUTTO Hercules Open kreeg de ranglijstaanvoerder van Martin ‘de kale krijger’ Groenewold niettemin les in het spelen met schuurpapierbats: 15-5, 15-5 en 15-13 voor de nummer 3 van de wereldranglijst.

In de top 10 is verder opvallend dat Michael Stefan Keller na zijn duidelijke winst op het EDR-toernooi nu de vierde plaats overneemt van Yohan Lecomte uit Frankrijk. In Erpent (België) werd hij echter snel verslagen door de latere finalist Alexis Maeck, die daarmee 350 punten verdiende. Julien Génart komt na wederom een mooie winst nu de top 25 van de wereldranglijst binnen en staat inmiddels al zesde op de 2015-ranglijst.

Op de wereldranglijst, waarin nu ook de jaarranglijst is opgenomen, staan naast inmiddels veel Belgen en Duitsers ook steeds meer opvallende andere nationaliteiten. Zo zijn er deze maand spelers bijgekomen uit Amerika (Chance Friend), Luxemburg (Alf Knuttson, de oud-trainer/coach van Jan-Ove Waldner) en Finland (Benedek Olah).

Door: MATTHIEU WEGH
(samensteller WUTTO-ranglijsten)

Reageren? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.