slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Spannender kan een finale nauwelijks eindigen. Tijdens de 2e WUTTO Vriendenschaar Open 2014 - een toernooi uit het WUTTO Grand Prix Circuit – had Vincent Blom alle kans om de titel binnen te halen. In de 5-setter tegen Lars Adema kwam de crack van Vriendenschaar in de beslissende game met 10-7 voor. Op 10-8 mocht hij zelf serveren, maar hij sloeg twee keer te wild. Daarna kwam hij nóg een keer op matchpoint, maar uiteindelijk liep het voor hem fataal af toen hij op 12-11 in het voordeel van Lars Adema ook nog eens fout serveerde.

ONGELOOFLIJKE ONTKNOPING

Adema had het niet in eigen hand. Na afloop kon de Hilversummer het bijna niet geloven. Maar het was waar: “IK GA NAAR LONDEN, HOE BESTAAT HET!” stamelde hij, terwijl Vincent Blom, die was last kreeg van zijn hamstrings, ontroostbaar op de grond zat. Maar het was een keihard feit. Naast de al gekwalificeerde Martin Groenewold, die als toeschouwer de finale meemaakte, is de Hilversummer nu ook zeker van deelname aan het WK Pingpong, een 100.000 dollartoernooi in Londen. Na afloop zette WUTTO-voorzitter Ted van der Meer de traditionele WUTTO-cap op Adema’s hoofd.

HENDRIKSEN WORDT DERDE

Op de derde plaats eindigde Marty Hendriksen. De oud-WUTTO-wereldkampioen (REGA) won na verlies tegen Lars in de halve finale in de strijd om de derde plaats in drie games van Arnoud Meijer (Hilversum).
Toernooileider Marco van der Meijden meldde dat 37 deelnemers (onder wie 21 top 100-spelers) de weg hadden gevonden naar Gouda om deel te nemen aan dit WUTTO-toernooi, waarbij met schuurpapier werd gespeeld. de WUTTO Vriendenschaar Open (hardbat).

MEERDERE KLASSEN

Na de poules werd er doorgespeeld in drie klassen. Bij de poedelprijsklasse was het Vriendenschaar-talent Arthur Krijgsman die de beste was vóór clubgenoot Cees Voordouw. In de ‘Jupiler League’-klasse ging de titel naar de sterke Duitser Michael-Stefan Keller, die in de finale won van de verrassend sterke Rob Schram (Disnierats).
Vriendenschaar bedankt iedereen voor hun deelname en in het bijzonder de volgende vrijwilligers: Marianne de Wit, Nadia de Bruin, llse van de Berg, Theo Verzijl en Kees Batenburg.

Eindstand
1. Arnoud Meijer
2. Vincent Blom
3. Marty Hendriksen
4. Lars Adema
5/8. Michel van de Kamp, Bram Parlevliet, Wilco Roes, Ronald Vijverberg
9/16. Barry Brouns, Tim Daalhof, Tim de Graaf, Kelvin Heemstra, Michael-Stefan Keller, Marco van der Meijden, Klaas Parlevliet, Yorick van Teeseling, Annemarie Zijnstra

Foto (gemaakt door Chrtistel Petiet): van links naar rechts Marco van der Meijden (toernooileider), winnaar Lars Adema en Ted van der Meer (WUTTO-voorzitter).

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.