slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

De ranglijsten van de WUTTO zijn weer bijgewerkt. Op de jaarranglijst valt op dat Wilco Roes de 3e plaats heeft overgenomen van Martin Groenewold die uit sportiviteitsoverwegingen  niet meedeed aan het 3e kwalificatietoernooi voor het WK Pingpong 2015. Martin kon namelijk in bijvoorbeeld de halve of kwartfinale een mogelijke winnaar van een ticket naar Londen afhouden. Het 2e ticket is nu in handen gekomen van Lars Adema, die voor het 3e achtereenvolgende jaar zijn opwachting mag maken in Ally Pally (Alexander Palace voor niet ingewijden) en daar volgens Facebookberichten terecht erg trots op is. Hij won dan ook in een zeer spannende en ook wel dramatische finale (zijn tegenstander Vincent Blom kampte tijdens de finale met kramp wat Lars zelf ook overkwam in de halve finale bij het kwalificatietoernooi van Avanti) ondanks 3 matchpoints tegen. Vincent Blom doet helaas niet zo vaak mee aan wutto-toernooien en is daardoor op de wereldranglijst dan ook de meest opvallende stijger: hij gaat van een gedeeld 108e plek naar de 56e plek op de wereldranglijst die berekend is over de laatste 3 jaar. 
Twee andere opvallende stijgers zijn Tim Daalhof en de voortreffelijke organisator Marco van der Meijden zelf die stegen van een gedeeld 193e plek naar een gedeeld 94e plek op de wereldranglijst. 
 
Op de jaarranglijst valt op dat onze hardbatfanaat Wilco Roes door het niet meedoen van Martin Groenewold de 3e plek heeft overgenomen op de jaarranglijst. Wilco is door het niet meedoen in Gouda van Jos Wijnands nu de enige deelnemer die aan alle WUTTO-toernooien van 2014 heeft meegedaan!
 
Een ander opvallend feit is dat Michael-Steffen Keller voor de 3e keer meedeed aan een Nederlands kwalificatietoernooi voor de wereldkampioenschappen pingpong in Londen. Ondanks dat hij alle 3 toernooien wist dat hij niet verder mocht komen dan de eerste ronde  (hij heeft tenslotte de Duitse nationaliteit), was hij toch elk kwalificatietoernooi met zijn echtgenote als  eerste aanwezig om te trainen voor het kwalificatietoernooi. Hij is elke keer vanuit Frankfurt gekomen om bij ons mee te doen ofschoon hij wist dat hij niet verder zou komen dan de troostronde. Michael heeft aangegeven in 2015 alle WUTTO-toernooien in Nederland te willen meedoen en zal ook in 2014 nog in Hattem en Hilversum meedoen. Ranglijstadministateur Matthieu Wegh had de eer om in de bijna winnaarspoule (oftwel de verliezersonde) direct te mogen spelen tegen Michael Steffen Keller en kan zich niet herinneren dat hij zich bij een WUTTO-toernooi zo kansloos heeft gevoeld! Ik voorspel daarom dat Michael in 2015 een aantal WUTTO-caps gaat veroveren!

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.