slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

STERK OPTREDEN VAN MARTIJN EN BORIS DE VRIES

Een ijzersterke Martin Groenewold moest twee keer aantreden tegen een De Vries en hij bracht het er in de slotronden van de 2e WUTTO Smash’70 Open 2014 evenzovele keren uitstekend van af tegen Martijn (11-5, 12-10, 12-10) en Boris (6-11, 11-3, 11-6, 11-6). Een uitstekende ‘generale’ dus voor Groenewold, die komend weekend in Hilversum op jacht gaat naar een tweede WK-titel standaard bats.

In Hattem had de organisatie onder leiding van Boris de Vries (!) een geweldig deelnemersveld op de been gekregen. Het was zowel kwalitatief (onder anderen vier spelers uit de mondiale top 10 en de sterke Duitser Keller) als kwantatief (42 spelers/-sters).

Tot de deelnemers behoorden ook de nummers één en twee van de wereldranglijst, Reginald Kraaijenbrink en Arnoud Meijer. Reginald sneuvelde niet lang na de poulefase. Arnoud slaagde erin om de laatste vier te bereiken, waarin Boris de topverdediger met imponerend, bijna foutloos spel in drie games (1, 9, 7) de baas bleef.
Aan het einde van het toernooi werd er nog een heerlijk feestje gevierd met muziek (Avanti-entertainer Ron Laken) en een Chinese maaltijd. Ondertussen hadden de vier (halve) finalisten hun prijs gekregen en had WUTTO-voorzitter Ted van der Meer (“voor de zoveelste keer, Martin!”) de befaamde WUTTO-cap op Groenevelds hoofd gezet.
Martin: “Ik ben er trots op dat ik hier heb kunnen winnen in zo’n sterk veld. En ik ben klaar voor de WK, want ik ben niet alleen 5 kilo afgevallen en gestopt met roken, maar ik heb ook gezond leren koken. Dat moet helpen voor Hilversum volgende week en eind januari voor Londen, waar ik ga meedoen aan het World Championship Pingpong.”

Op de foto van links naar rechts: Martijn en Boris de Vries, Ted van der Meer, Martin Groenewold en Arnoud Meijer.

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.