slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Na de goed bezochte toernooien in Nordhorn (Duitsland) en Harkstede van dit weekend zijn er weer veel nieuwe tafeltennissers op de wereldranglijst terecht gekomen. Inmiddels telt de wereldranglijst over 36 maanden al 624 verschillende namen!
 
Dit jaar is nieuw dat als bij een toernooi van te voren al op klasse ingedeeld wordt nu de spelers van alle klassen punten krijgen (in het verleden kregen alleen spelers uit de hoogste klasse punten).
Voor de telling wordt nu van onderaf het aantal spelers cumulatief genomen om de hoeveelheid punten van het toernooi te bepalen. Bijvoorbeeld bij  Nordhorn in de laagste klasse (klasse 4) speelden er 7 spelers waardoor dit een 100 punten toernooi wordt. In de hogere categorie (klasse 3) speelden er 5. Samen opgeteld levert dat 12 personen op en daarom wordt voor deze klasse geteld alsof het een 200 punten toernooi is. In categorie 2 speelden er 12 spelers. Opgeteld bij de 12 uit de andere klassen zijn er dan 24 spelers en wordt deze klasse behandeld als een 400 punten toernooi. Bij Argus is het jeugdtoernooi met 10 deelnemers een 100 punten toernooi geworden en is het aantal jeugdspelers bij het aantal senioren geteld (was 35) om het aantal voor het toernooi te bepalen. Daardoor is dit toernooi gekwalificeerd als een 500 punten toernooi. 
 
In de top 10 is Yohan Lecomte na een 1e en een 2e plaats in Nordhorn van 6 naar 4 gegaan. Michael Stefan Keller won het Argus toernooi en haalde ook een kwartfinale in Norhorn. hij maakt een flinke stijging van de 10e naar de 6e plaats. Nieuw in de top 10 is Mr. WUTTO, Jos Wynands, die voor het eerst een halve finale plaats haalde bij een WUTTO-toernooi.
 
Volgende week wordt de werelddubbelranglijst verder uitgewerkt naar aanleiding van de 2 dubbeltoernooien in Nordhorn en het nieuwe dubbeltoernooi bij Stedebroec.

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.