slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Max Koopman had al een fikse reputatie op hardbat-gebied met jeugdtitels en een finaleplaats bij Stede Broec. Maar zaterdag 9 mei was ZIJN dag bij SVE. Hij troefde alle favorieten af en wist de finale te bereiken. Ook oud-WUTTO-wereldkampioen Marty Hendriksen bereikte de eindstrijd. In de halve eindstrijd versloeg Hendriksen de Duitser Michael-Stefan Keller en Koopman bedwong Ian de Graaf.

De verwachting was dat Marty met zijn enorme ervaring (hij won immers ook al eens van Jan-Ove Waldner!) ook de finale wel zou winnen. Maar niets was minder waar. Max veroverde het ‘goud’ en weer een WUTTO-cap. Zijn naam staat voor eeuwig in de annalen als WUTTO-winnaar bij SVE.

Arnoud Meijer stelde teleur met een kwartfinale. Hij verloor van de altijd gevaarlijke Ian de Graaf. Arnoud gaat nu wel de ranglijst aanvoeren, dat is een pleister op de wonde. De beste vrouw in het gezelschap was trouwens Ruby Tangerman, die de laatste 16 haalde. Bij de laatste acht was één verrassende speler te vinden. Peter Marijn is een potentiële topper met hardbat, dat werd in Utrecht wel duidelijk.

Een bijzondere deelnemer was de voormalige coach Ulf Knutsson, die met fantastisch verdedigend spel veel indruk maakte. Hij verloor met gering verschil in de achtste finale van Hendriksen.

Het toernooi was officieel gedoteerd met het predikaat 500, maar omdat er voldoende spelers uit de top 10 meededen, werd het opgewaardeerd tot een 600 punten toernooi. In het WUTTO-systeem krijgt iedereen punten. Elke lagere ronde ontvangt 70% minder punten, afgerond op 5 punten.

Eindstand
1. Max Koopman 600 punten
2. Marty Hendriksen 420
3. Michael-Stefan Keller 295
4. Ian de Graaf 295
5/8. Arnoud Meijer, Matthieu Wegh, Michel van de Kamp en Peter Marijn – allen 205
9/16. Kelvin Heemstra, Jos Wynands, Ruby Tangerman, Ulf Knutsson, Edwin ten Hoope, Jan Bruins, Remco Haring en Rens Boer – allen 145

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.