slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Tijdens de 3e WUTTO Hercules Open, waarbij met schuurpapier werd gespeeld, werd de grote favoriet ook daadwerkelijk eerste. Martin Groenewold bereikte de finale en daarin overwon hij de winnaar van 2014, Reginald Kraaijenbrink. Het werd 15-5, 15-5 en 15-13 in een partij met (volgens Reginald) "30 geluksballen voor Martin". Daar kwam hij tijdens de gezellige nazit in het Hercules-home overigens niet mee weg.

Benedek Olah eindigde verrassend als derde. De Fin-met-Hongaarse-roots is met zijn 170ste plaats op de ITTF-wereldranglijst de beste speler in de Nederlandse competitie. Twee dagen geleden werd Olah nog met een modern batje nog Nederlands clubkampioen met Enjoy & Deploy Taverzo. In de halve finale in Terborg was hij echter met een schuurpapier-hardbat kansloos tegen Reginald - De Viking - Kraaijenbrink (3-0). Martin Groenewold klopte Martijn de Vries in vier games.

Nieuwe, tevens oude nummer 1
Aangezien Arnoud Meijer vóór de kwartfinale op een wat ongelukkige wijze moest afhaken (hij was afhankelijk van de onderlinge partij tussen Boris en Martijn de Vries en dat liep voor hem verkeerd af) verspeelde de Hilversummer zijn eerste plaats op de wereldranglijst weer aan Reginald Kraaijenbrink.

300 punten
Aan het toernooi deden 21 spelers mee. Daardoor was het een 200-puntentoernooi. Maar omdat het ijzersterk bezet was met 5 spelers uit de top 10 en voorts met cracks als Benedek Olah, Martijn en Boris de Vries en Martin Brinkhoff heeft het WUTTO-bestuur dit toernooi opgewaardeerd tot 300 punten.

Organisatie Hercules
De organisatie was als vanouds in de vertrouwde handen van Jos Heusschen en Reginald Kraaijenbrink. Aan het einde van het toernooi zette Matthieu Wegh, als officiële vertegenwoordiger van de WUTTO, de cap op het hoofd van winnaar Martin Groenewold. Het is een vaste traditie bij de World United Table Tennis Organisation, die ook internationaal aan het groeien is.

EINDSTANDEN

A-klasse
1. Martin Groenewold (Avanti)
2. Reginald Kraaijenbrink (Hercules)
3. Benedek Olah (E&D Taverzo)

B-klasse
1. Max Koopman (Hilversum)
2. Matthieu Wegh (E&D Taverzo)

FOTO v.l.n.r. Benedek Olah (3e), Reginald Kraaijenbrink (2e), Martin Groenewold (1e), Matthieu Wegh (2e in B) en Max Koopman (1e in B). Foto: Chantall Poelwijk.

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.