slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Het eerste combi-event van de WUTTO ooit – een Nederlands kampioenschap en Dutch Open ineen – is een groot succes geworden. In Hilversum waren er tegen de 100 inschrijvingen in enkel- en dubbelspel in de klasse A en B en dames. `Voor een eerste keer zijn we daar heel blij mee`, zei toernooileider Jan-Willem Vesseur. `Het was goed te organiseren in de twee zalen.`

 

 

Het sportieve deel was natuurlijk het belangrijkste en voor het publiek gold dat voor de slotronden van het mannenenkelspel. Vanuit Engeland was de kortgeleden 24 jaar geworden ´reus´ Chris Doran overgekomen. De tweevoudige WUTTO-wereldkampioen is meer dan twee meter lang en heeft een enorme ´reach´. Na de ongeslagen poulefase versloeg hij achtereenvolgens Jan-Jaap Schipper, Kelvin Heemstra en Michael-Stefan Keller in drie games.

Aan de andere kant van het schema was het Reginald Kraaijenbrink die overtuigde. Hij had geen moeite met Sonja Schenk, Tommy Gimbrere en Michel van de Kamp. Alle spelers gingen er met 3-0 af waarbij het opvallend was dat zijn verwachte tegenstander bij de laatste vier, Arnoud Meijer, al bij de laatste 16 verrassend had verloren  (2-3 tegen Vincente Del Priore).

Doordat Kraaijenbrink Van de Kamp klopte was één ding duidelijk: Reginald was sowieso Nederlands kampioen en daarmee de opvolger van de afwezige (hij zit in Baku) Martin Groenewold. Michel van de Kamp was als halvefinalist zeker van de tweede plaats op het NK.

Maar de keurige gekapte Viking wilde méér dan alleen maar een finaleplaats. Hij wilde eindelijk weleens een ´Grand Prix-titel´ binnenslepen. En de nummer één van de wereldranglijst was er dichtbij. In de best of 7 overleefde hij meerdere matchpoints. Hij kwam met 3-1 in games achter. Het werd 3-2 maar daarna moest hij maar liefst drie matchpoints wegwerken. In de beslissende zevende game lukte hem dat nog één keer, maar toen was het bij 13-11 raak in Engels voordeel. Doran had zijn eerste Dutch Open-kampioenschap binnen en het publiek had een fantastische wedstrijd gezien. En Michel van de Kamp legde tussendoor ook nog eventjes beslag op het brons!

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.