slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

 

De vele kampioenschappen in de reguliere NTTB-competitie zaterdag speelden de 1e Back Hands Open in het Brabantse Sint Willebrord gisteren enigszins parten.

 

Organisator René Lauwerijssen, die de indelingen voortreffelijk had gemaakt met als leidraad de WUTTO-ranglijst,
kreeg op het laatste moment nog enkele afmeldingen van spelers die (meestal vanwege het feestvieren!)
hun bed niet tijdig hadden kunnen verlaten.

 

 

 

 

 

 

 Ook Tom Gimbrere had na zijn kampioenschap met Belcrum in de derde divisie weinig slaap gehad. Dat weerhield hem er niet van om een voortreffelijke toernooi te spelen. Gimbrere, zelf ook organisator van een WUTTO-toernooi bij Belcrum, won in de kwartfinale van Matthieu Wegh en in de halve finale van Ronald Vijverberg. Ook Ronald had, bij Avanti, een kampioensfeestje gevierd!

 

In de finale verraste Tom zelfs de nummer 3 van de ranglijst, Michael-Stefan Keller uit Duitsland, waardoor hij zijn allereerste WUTTO-cap in bezit kreeg. Een voortreffelijke prestatie van de Brabander.

Ronald Vijverberg won in de strijd om de derde plaats van organisator René Lauwerijssen, die na Belcrum wederom liet zien dat hardbatten hem erg goed ligt. René gaat dan ook meedoen aan de 14e WUTTO Hilversum Open. Hij speelt dan samen met Ronald Vijverberg in het WK-teamtoernooi. Tabe Bleeker won de finale van het verliezerstoernooi van Jos Wynands.
Inschrijven voor Hilversum kan nog altijd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Opvallend was dat er in Sint Willebrord maar liefst vier Dokkumers mee deden. Deze Friezen – Tabe Bleeker, Simon Klijnstra, Dirk Nicolai en Erwin Wijnsma (ook deelnemers in Hilversum) – legden meer dan tweeënhalf uur af om diep in Brabant lekker te komen hardbatten. Chapeau!

 

Einduitslag en WUTTO-punten

1. Tom Gimbrere 300

2. Michael Stefan Keller 210

3. Ronald Vijverberg 145

4. René Lauwerijssen 145

5/8. Matthieu Wegh, Eric Nordbeck, Wilco Roes, Erwin Wijnsma 105
9/16. David Harvengt (België), Jordy de Bruin, Jos Wynands, Tabe Bleeker, Jaimy Meyer, Maksim Lauwerijssen, Dirk Nicolai, Simon Klijnstra 70

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.