slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Zaterdag werd in het Belgische Raeren het eerste toernooi gehouden van het 4e WUTTO Grand Prix Circuit 2016. De 1e East Belgium Sandpaper Open werd gewonnen door Genia Milchin (FOTO). De Duitser was in de finale met 3-0 sterker dan de Fransman Yohan Lecomte.

Tijdens het toernooi, georganiseerd door tafeltennispromotor Dany Niessen, werd gespeeld met Dunlop-schuurpapierbats. Genia Milchin was de beste maar hij had het in de finale niet gemakkelijk. In elke game had Lecomte kansen om de winst te pakken. In de eerste game leidde de Fransman met 10-7, in de tweede met 7-3 en in de derde met 6-4. Maar steeds wist Milchin de partij te laten kantelen. Hij won daardoor toch nog afgetekend met 15-15 15-11 15-13.

Door zijn zege is Milchin de eerste leider in het WUTTO Jaarklassement 2016. Hij wordt daarin gevolgd door Yohan Lecomte en de als derde geeindigde Dany Niessen.

Genia Milchin is in Duitsland een sterke 'moderne' speler. Maar daarnaast is hij zeer behendig met een hardbat. In november kwalificeerde hij zich achter winnaar Sebastian Carl als tweede voor het World Championship of Pingpong, een evenement met schuurpapierbats en 100.000 dollar prijzengeld. Milchin en zijn landgenoot Carl worden beschouwd als outsiders voor de hoofdprijzen in Londen van 22-24 januari.

In de top 10 in Raeren zaten vier spelers die op 27 december meededen aan het 14e WUTTO WK hardbat in Hilversum: Lecomte, Keller, Bousigniere en Lavalette,

Vanuit (zuid-)Nederland waren Niek Boymans, Tom Boessen en Frank Moonen van de partij. Ze slaagden er allen in om bij de beste vijftien te komen. Alle spelers krijgen punten voor de WUTTO-wereldranglijst.

Eindstand (top 10 en Nederlandse spelers)

1. Ewgenij Milchin (Dui)
2. Yohan Lecomte (Fra)
3. Dany Niessen (Bel)
4. Michel Hinricher (Dui)
5. Michael-Stefan Keller (Dui)
6. Franck Bousigniere (Fra)
7. Michael Kuth (Dui)
8. Ben Despineux (Bel)
9. Denis Lavalette (Fra)
10. Fabian Mentenich (Bel)
12. Niek Boymans (Ned)
13. Tom Boessen (Ned)
15. Frank Moonen (Ned)

 

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.