slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

 

Loodzware loting voor 'VIKING' en DICKY.

 

Martin Groenewold heeft tijdens het WCPP (WK schuurpapierbats) één formidabele tegenstander in de groep. Het is de Schot Gavin Rumgay, die hem vorig jaar via sudden death de weg versperde naar de kwartfinales. De Avantispeler is de beste Nederlandse ‘schuurpapierspeler’ en op een goede dag zou hij ook wereldkampioen kunnen worden. Misschien wel op 24 januari 2016 in Alexandra Palace in Londen. Als het niet lukt, ligt dat in ieder geval niet aan zijn voorbereiding. Hij is al wekenlang met een intensieve training bezig.

Dicky de Jong maakt volgende week zijn debuut. De SKF-topper moet twee partijen winnen om de groep te overleven. De Jong zit bij twee oersterke veteranen in de groep. Vooral de naam Ilija Lupulesku roept respect op. De geboren Joegoslaaf, nu Amerikaan, is 48 jaar en zeer bedreven met het schuurpapierbat. Twee jaar geleden bereikte hij de finale van het WCPP. Lupulesku was als ‘moderne’ speler een absolute topper met meerdere EK-, WK- en olympische medailles in het dubbelspel. Een tweede speler die normaliter sterker is dan Dicky de Jong is Mats Källberg. De Zweedse topveteraan (45) heeft op papier de beste kansen om samen met Lupulesku de laatste 16 te bereiken. Onder het motto “elk nadeel heeft zijn voordeel” kan De Jong, die verrassend derde werd in het Nederlandse kwalificatietoernooi, zijn tegenstanders frank en vrij tegemoet treden. Om verder te komen (laatste 32) moet hij twee partijen winnen.

 
Reginald Kraaijenbrink heeft een nog sterkere kopman. Het is niemand minder dan Max Smyrev. De Rus is drievoudig WCPP-kampioen; eenmaal in Las Vegas en twee keer in Londen. Jesper Nedergaard uit Denemarken en de Chinees Lei Li lijken de grootste concurrenten te zijn van de Viking op weg naar de laatste 32.

 

Prijzengeld:  $100,000

Winnaar $20,000

Runner-up $10,000

Halvefinalisten $5,000

Kwartfinalisten $3,000

Laatste 16 $2,000

Laatste 32 $1,500
Eén winstpartij $500

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.