slide1 slide2 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

 

 

Op een van de heetste dagen van het jaar werd er op zaterdag 27 augustus 2016 in Tafeltenniscentrum Hilversum gestreden om de Dutch Open- en NK-titels.
Het was dus een behoorlijk warme aangelegenheid, waarbij gelukkig niemand hoefde af te haken. Het evenement was bijzonder sterk bezet met toppers uit Engeland, Duitsland, Zweden en natuurlijk Nederland.
Opvallend was de kracht in de breedte met veel ‘nieuwe’ hardbatters die vrijwel allemaal ook gaan meedoen aan het 15e WUTTO WK in Hilversum op 27 december.


 


 

De winnaar in het enkelspel werd– niet verrassend – Chris Doran. De Engelse wereldtopper in het hardbat-tafeltennis

kwam binnen als drievoudige WUTTO-wereldkampioen en tweemaal triomfator tijdens de Dutch Open. Hij was overtuigend de beste. In de kwartfinale versloeg hij Matthieu Wegh in drie games. Vervolgens was de Zweed John Nilsson niet opgewassen tegen de grote man en datzelfde gold voor Michel Hinricher. De sympathieke Duitser was ‘the best of the rest’.

 

 

Bronzen Arnoud

 

In de strijd om de bronzen plak sloeg Arnoud Meijer toe door in vier games te winnen van Nilsson, nadat hij (bij 1-1 in games) in de derde game nog een fikse achterstand moest wegwerken. Arnoud (lid van TTV Hilversum, eredivisie bij Midstars) was na de kwartfinale al zeker van de NK-titel, als enige Nederlander bij de laatste vier.

In het dubbelspel zegevierden Arnoud Meijer en John Nilsson via een spannende vijfsetter. Het Nederlands-Zweedse duo bezorgde Chris Doran, die samenspeelde met Ruby Tangerman, diens eerste nederlaag ooit tijdens een toernooi in ons land (WK en Dutch Open). “Het moest er eens van komen. De druk is eraf”, verzuchtte de 25-jarige Engelsman, die komend seizoen in de Belgische competitie uitkomt.

 

Ruby niet te stuiten

 

Kampioen bij de vrouwen werd Ruby Tangerman, die in de poulefase beter scoorde dan Katharina Kiehl (een 20-jarig talent uit Duitsland) en Angelique van den Bosch. Daardoor was ze verzekerd van de gouden plak.

Ruby was een ‘veelvraat’ met drie medailles, want naast het zilver in het dubbel werd ze ook eerste in de B-klasse, waarin ze Geert van Oss en Daan Hamstra wist voor te blijven.

De C-klasse ging naar Willem Peters, met Katharina Kiehl op plaats twee en Vincent Rooker (een goeie badmintonner die tafeltennist tijdens Racketlontoernooien) op de derde plek.

 

Prettige sfeer

 

Het toernooi werd in een prettige, ontspannen manier afgewerkt met wedstrijdleider Jan-Willem Vesseur, die als altijd de zaak prima onder controle had. En er waren terecht veel complimenten voor gastvrouw Sanne van TTV Hilversum.

 

De organisatie was om twee redenen ook erg blij met de deelname van Laurens Faas. Niet alleen omdat hij enthousiast meespeelde (zelfs gedeeld derde in het dubbel met Roel van der Steeg en vijfde in de C-klasse), maar ook omdat hij de hele dag fotografeerde.

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.