MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij


Opnieuw was het volle bak in de zaal van Vriendenschaar. Twee weken geleden de laatste thuiswedstrijden van de landelijke teams, vorige week de finales van de hoofdklasse van de afdeling West en dit keer de jaarlijkse WUTTO Vriendenschaar Open waarbij met de blauwe schuurpapierbats werd gespeeld.

Ondanks de wat ongelukkige dag (Sinterklaaszaterdag) hadden maar liefst 32 deelnemers de weg naar Gouda gevonden. Om 12.00 gaf toernooileider Marco van der Meijden het startschot. Eerst werden er kwalificatiewedstrijden gespeeld voor een plaats in de winnaarsklasse of het subklassement. Beide klassen werden uiteindelijk gewonnen door een speler van de thuisclub.

 

  

In het subklassement ging de beker voor de eerste plaats naar de Pool in Goudse dienst, Karol Wania, die in de finale Marco Stadt (Die Meede maar ex-Vriendenschaar) versloeg.


In de winnaarsronde gingen alle favorieten door naar de kwartfinale. Dit resulteerde in de volgende kwartfinales:

* de nrs. 1 en 2 van de wereldranglijst Reginald Kraaijenbrink – Arnoud Meijer (Arnoud had verrassend verloren van Ronald Vijverberg, vandaar deze vroege ‘clash’ tussen de toppers

* Matthieu Wegh – Arthur Krijgsman

* Vincent Blom – Erwin Wijnsma

* Ronald Vijverberg – Michael-Stefan Keller

Deze wedstrijden werden gewonnen door Arnoud, Matthieu, Vincent en Michael-Stefan.


In de halve finale won Arnoud van Wegh en Vincent behaalde een knappe en krappe (3-2) overwinning op de sterke Duitser Keller.


In de finale zegevierde de voorzitter van Vriendenschaar (Vincent dus) in vier games tegen Arnoud Meijer, de sterke verdediger die vanaf januari 2016 officieel eredivisiespeler is bij Klimaatgroep Stars.


Geheel volgens schema kreeg Vincent rond 17.00 de traditionele WUTTO-cap opgezet door voorzitter Ted van der Meer, die nog geruime tijd aanwezig was om met de deelnemers na te praten over het geslaagde evenement. Hij complimenteerde ook de organisatie van Vriendenschaar. Marco van der Meijden was weer een uitstekende organisator. Hij kreeg op deze dag steun van Marianne de Wit, Nadia de Bruin, Vincent Blom, Roald van der Meijden, Herman Jongsma en Ton Heerkens.

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.