MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek


Enorme groei
We begonnen met één toernooi met slechts veertien deelnemers. Daarna is het WUTTO-WK uitgegroeid tot een jaarlijks fenomeen, in Hilversum, met steeds meer klassen en steeds meer deelnemers. Hoewel de Nederlandse inbreng nog steeds veruit het grootste is, waren er de laatste jaren meerdere nationaliteiten aanwezig in Tafeltenniscentrum Hilversum. De huidige wereldkampioenen komen uit Nigeria (mannen) en Litouwen (vrouwen).
Dit jaar is er een WUTTO Grand Prix Circuit opgezet waarin principe elke vereniging of individu kan participeren. De groei is enorm, want er zijn in 2013 al tussen de 15 en 20 toernooien. Deelname aan het circuit is gratis.

Regels (samenvatting)
1. Partijen tot 11 punten (verschil van 2)
2. In overleg met de WUTTO kiezen organisatoren voor (onder meer) Best of 3, Best of 5 en soms Best of 7
2. Er mag met zowel de backhand als de forehand geserveerd worden
3. Er wordt gespeeld met 40 mm ballen (voorkeur voor driesterren) maar een afwijking naar 38 mm behoort tot de mogelijkheden (moet wel vooraf worden aangegeven)
4. Iedereen speelt met hetzelfde soort bat
Uitleg: Bij aanvang van toernooien ligt er op elke tafelhelft een bat. Daarmee wordt gespeeld. Het bat blijft altijd aan dezelfde kant van de tafel, dus er wordt na elke game en bij de wissel in de derde game geruild van bat
5. Er wordt verplicht in de eerste ronde begonnen met meerkampen, minimaal 4-kampen maar bij voorkeur 6- of 8-kampen. In het vervolg kan er gekozen worden voor meerkampen of knockout-systeem.
6. Arbitrage. In de groepen wordt meestal door de spelers zelf geteld. Vanaf de kwartfinales is arbitrage verplicht. Als er geen vrijwillige scheidsrechters zijn, dan treden de verliezers van de laatste ronde op als scheidsrechter.

Ranglijsten
Alle toernooien krijgen van ons een 'rating'. Die rating wordt bepaald aan de hand van het aantal deelnemers en de bezetting. Vanuit de rating van het toernooi worden onze ranglijsten bijgehouden. De Wereldranglijst behelst de uitslagen van de laatste 36 maanden. De Jaarranglijst begint op 1 januari op nul en eindigt op 31 december. De nummer 1 wordt tijdens het WK in december gehuldigd.

Informatie
Via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.