MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek


In de poules werden er 7-kampen gespeeld waarvan de eerste vier naar de winnaarsklasse gingen en de nummer 5,6 en 7 naar de ‘bijna winnaarsklasse’. In de poules waren er weinig verrassingen. In de ‘bijna winnaarsklasse’ ging de finale uiteindelijk tussen Willem Vuerhard (Alexandria) en Yorick van Teeseling van HBC. De grootste beker en het prijzengeld gingen uiteindelijk naar Willem.

In de winnaarsronden waren er weinig verrassingen. De kwartfinales waren als volgt:

  • Martin Groenwold (Avanti) - Mattieu Wegh (Taverzo),
  • Vincent Blom (Vriendenschaar) - Tim Daalhof (Vriendenschaar)
  • Steffen Greup (Avanti) - Marco van der Meijden (Vriendenschaar)
  • Arnoud Meijer (Hilversum) - Theo Verzijl (Vriendenschaar)

Deze wedstrijden werden door Martin en Steffen eenvoudig gewonnen en door Vincent en Arnoud zwaarbevochten. In de halve finale rekende Martin redelijk eenvoudig af met Vincent en won Steffen in een mooie wedstrijd in 4-en van Arnoud. De geplande ‘kale mannen finale’ kwam er dus en net als verwacht werd deze redelijk eenvoudig door ‘de enige echte kale krijger’ gewonnen, Martin dus. Martin en Steffen ontvingen uit handen van organisator Marco van der Meijden hun dik verdiende beloning.

Vriendenschaar bedankt alle deelnemers voor hun deelname.

Fotoverantwoording: Winnaar Martin Groenewold met de traditionele WUTTO-cap, die hem door voorzitter Ted van der Meer op 8 december (bij Taverzo) werd opgezet. Marleen Visser maakte de foto.