MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek


“Het was heel zwaar en ik kwam in de derde game goed weg”, vatte Ronald de eindstrijd goed samen. De goede verliezer Wilco Roes, een taaie verdediger van Het Noothweer (Purmerend), benoemde ook nog even de derde game: “Ik had een 10-7 voorsprong en toen ik die game moest inleveren, kantelde de partij.”

Het ‘brons’ ging naar (organisator) Matthieu Wegh van Taverzo en HBC’er Yorick van Teeseling eindigde als vierde.

Het gezellige evenement, met zeventien deelnemers, had last van het kwalificatietoernooi van de WCPP (schuurpapier), dat een dag tevoren bij de buurtvereniging Avanti in Hazerswoude werd gehouden. ‘Taverzo’ stond oorspronkelijk gepland voor die datum. Wijselijk werd uitgeweken naar de zondag, maar dat blijkt toch niet zo’n goeie dag te zijn voor de hardbat-fans. Zij zijn gewend om op de zaterdag te spelen en bovendien had een aantal vaste WUTTO'ers al een dag 'planken' in de benen.

“In overleg met de WUTTO zal ons toernooi volgend jaar op een zaterdag gaan plaatsvinden”, zei Matthieu Wegh, die direct een toezegging kreeg van  Ted van der Meer. De WUTTO-voorzitter was aanwezig, maakte de halve finales en eindstrijd mee en zette de cap op het hoofd van winnaar Ronald Vijverberg. "Ik ken Ronald al heel erg lang. Hij is een fantastische sportman, die in zijn leven alles heeft meegemaakt. Ik gun hem deze overwinning van harte!"

Aanwezig in Zoetermeer was ook Martin Groenewold. De inwoner van Zoetermeer kreeg alsnog een WUTTO-cap vanwege zijn winst bij Vriendenschaar een week eerder en zijn vriendin Marleen (speelster bij US Amsterdam) fungeerde als fotograaf.

Eindstand:
1. Ronald Vijverberg (200 punten voor de ranglijst)
2. Wilco Roes (100)
3. Matthieu Wegh (50)
4. Yorick van Teeseling (50)
5/8. Kelvin Heemstra, Benno Jacobs, Maarten Mans en Jeroen Mikkers (25)
9/17. Peter van Baarle, Michell, Peter en Ruud van Graafeiland, Henk Klos, Theo Levert, René Noomen, Dennis Velthuijzen en Jos Wynands (10)

Fotoverantwoording: v.l.n.r. Wilco Roes, Ronald Vijverberg en Matthieu Wegh. Foto: Marleen Visser.