MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

In het mannen WK werd er begonnen met zes 7-kampen en daarin vielen diverse verrassingen. De als eerste geplaatste Reginald Kraaijenbrink ging in poule A onderuit tegen Ian de Graaf. In groep B was het de latere finalist Graham Sandley, die de nummer twee geplaatst Martin Groenewold een tikje uitdeelde. En in de groepen E en F eindigden de broers Boris en Martijn de Vries verrassend bovenaan. Door al deze resultaten was het duidelijk, dat diverse favorieten elkaar al in een vroegtijdig stadium zouden tegenkomen. 32 spelers gingen door naar de tweede ronde. De overige tien mochten het in de A-klasse gaan proberen.

TITANENGEVECHT

Boris kwam na zijn goede start tekort tegen Groenewold (0-3), terwijl broer Martijn een titanengevecht leverde met Kraaijenbrink. De Viking overleefde het duel met slechts 11-8 in de vijfde game. “We hebben heerlijk gespeeld”, meldden de Hattemse broers. “Als we een volgende keer nog wat meer met het hardbat gaan trainen, komen we misschien nog wel een stuk verder.”

OVATIES

In de kwartfinales waren alle partijen geweldig spannend en daar waren ook de allermooiste duels te zien die ovaties vanuit het publiek opleverden. Ian de Graaf had veel moeite met Marty Hendriksen maar verloor toch geen game (15, 7, 10). Chris Doran bleef Groenewold met twee slotgames van 12-10 de baas, nadat Martin aan het einde nog een voorsprong van drie punten uit handen had gegeven.

AANVAL CONTRA DEFENSIE

Arnoud Meijer wurmde zich in een heerlijk duel van aanval (Reginald Kraaijenbrink ) tegen verdediging (Arnoud) met 13-11 in de vijfde naar de halve eindstrijd, terwijl Graham Sandley het ontzettend moeilijk had tegen John Scott, die ook in de vijfde game zijn kansen had maar toch onderuit ging tegen de oud-topper uit Engeland (3-2).
De beide halve finales waren iets minder spannend. Chris Doran (3-1 tegen Ian de Graaf) en Graham Sandley (eveneens vier game tegen Arnoud Meijer) zorgden voor een primeur: voor het eerst in twaalf jaar WUTTO WK stond er geen Nederlandse speler in de finale!

VERDIENDE KROON

De finale was opnieuw een duel om van te watertanden. Sandley was subliem met smashes die niet te houden waren, maar Doran maakte na een 1-2 achterstand toch duidelijk dat er maar één speler recht had op de troon: met 11-4 en 11-3 was hij duidelijk de sterkste, nadat hij een dag eerder al met Martin Groenewold al het eerste WUTTO World Team Toernooi op zijn naam had geschreven. Twee keer goud dus voor 22-jarige alleskunner uit Engeland!

UITSLAGEN FINALES

VRIJDAG
World Team Event: 1. Chris Doran (Eng) & Martin Groenewold, 2. Ian de Graaf & Marty Hendriksen, 3. Graham Sandley & Tony West (Eng)

ZATERDAG
WK vrouwen: 1. Annemarie Zijnstra, 2. Samenda Schipper, 3. Sanne de Hoop
WK mannen: 1. Chris Doran (Eng), 2. Graham Sandley (Eng), 3. Arnoud Meijer
WK meisjes: 1. Sanne de Hoop, 2. Ruby Tangerman, 3. Cynthia Lems
WK jongens: 1. Max Koopman, 2. Brian Bakker, 3. Roel Bogie
A-klasse: 1. Tim de Graaf, 2. Harrie Kuijvenhoven
B-klasse: 1. Harrie Kuijvenhoven, 2. Samenda Schipper
C-klasse: 1. Harry Eichholz, 2. Gerben de Radder
D-klasse: 1. Mandy Jager, 2. Yorick van Teeseling
E-klasse: 1. Djermo Roest, 2. Jan Bottenheft

Op de foto van Henk Hommes de wereldkampioenen Chris Doran en Annemarie Zijnstra, met WUTTO-voorzitter Ted van der Meer, die samen met Jan-Willem Vesseur, Mieke Honingh en Merel Vesseur het evenement runden.