MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek


Het was in alle opzichten een prachtige dag in het oostelijke Terborg. Het weer was voortreffelijk en de organisatie - onder leiding van Jos Heusschen - hield daarmee gelijke tred. De indeling, de planning, het bijhouden van de voortgang van de wedstrijden, het enthousiasme, de mooie woorden na afloop - alles klopte. Jos hoorde in 75 partijen slechts twee keer een onvertogen woord. Bij elk ander toernooi met een dergelijke omvang en met zoveel landelijke spelers is dat over het algemeen een veelvoud. Heusschen gaf aan dat dat te maken heeft met de sfeer die er bij WUTTO-toernooien heerst. Die is volgens Jos en volgens de deelnemers bijna altijd optimaal. Conclusie: heel veel lof voor Jos Heusschen en natuurlijk ook voor Reginald, die samen met Jos de organisatie voor zijn rekening had genomen.

NIVEAU

De WUTTO werd vertegenwoordigd door Matthieu Wegh. "Ik heb bij de WUTTO, afgezien van de WK in Hilversum, niet zo’n kwalitatief goed deelnemersveld gezien", vertelde Matthieu na afloop. "Ik heb van veel spelers gehoord dat iedereen zijn spel aan het verbeteren is en dat het daardoor voor de toeschouwers ook steeds spectaculairder wordt. Natuurlijk merk ik dat aan mijn eigen spel, maar ook aan dat van veel anderen zoals bijvoorbeeld Ronald Vijverberg, met wie ik ook train met schuurpapier en plankjes. Veelzeggend is dat Ronald in de vervolg A-poule vijfde werd van de zes en daardoor niet eens bij de beste 16 zat."

DUITSE SPELERS

Datzelfde bleek ook uit het niveau van de Duitse deelnemers Tobias Genz en Timo Hillebrand, die in hun eigen land toppers zijn op hardbatgebied. Wegh: "Ze slaagden er niet in om bij de beste zestien te komen. Onze Duitse vrienden hebben enorm genoten, maar hebben mij een aantal keren gezegd totaal verbijsterd te zijn van het hoge niveau dat wij in Nederland hebben op hardbatgebied.Daarnaast haalden subtoppers als Wilco Roes, Michel van de Kamp, Tommy Gimbrere en ikzelf de kwartfinales niet."

LAATSTE 8

In de kwartfinales zaten onder andere de volgende spelers: Tim de Graaf, Rino Alberts, Vincent Lenders, Maarten Loeve en Peter van Iwaarden. Dit zijn allemaal jonge spelers met veel talent voor het hardbattafeltennis. Het was ook mooi om te zien dat ze allemaal blijven tot en met de finale en de prijsuitreiking.

Kortom: het was een topdag in Terborg. Complimenten aan het adres van ttv Hercules en in het bijzonder aan het adres van Jos (Heusschen) en Reginald (Kraaijenbrink).

Op de foto van links naar rechts: organisator Jos Heusschen, Arnoud Mijer (2e), Reginald Kraaijenbrink (1e), Rino Alberts (3e) en WUTTO-vertegenwoordiger Matthieu Wegh.