MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Annemarie Zijnstra naast wereldkampioene nu ook de nieuwe nummer 1 op de wereldranglijst bij de dames

Annemarie Zijnstra stijgt van de 3e naar de 1e plek en is nu dus op alle fronten de beste WUTTO-vrouw. Finaliste Ruby Tangerman, die het Annemarie heel moeilijk maakte in Hilversum stijgt op de nieuwe ranglijst naar nummer 3.

Bij de mannen zijn er 2 nieuwelingen in de top 10. Chris Doran stijgt met zijn overwinning naar de 7e plaats, terwijl Michel van de Kamp de top 10 binnenkomt op de 9e plaats. Een opvallende  stijger op de ranglijsten is natuurlijk de verrassing van het WK: Dennes Wijers. Dennes heeft veel jaren 1e en 2e divisie gespeeld en heeft een aantal jaren geleden besloten om een aantal klassen lager te gaan spelen met verandering van zijn materiaal. Hij speelt nu in de competitie aan beide kanten met korte noppen. Dat hij ondanks dat voordeel in staat zou zijn om bij de WK favorieten Martin Groenewold en Yohan Lecomte te verslaan had eigenlijk niemand verwacht.

Volgende week weer nieuwe ranglijsten na het 2e WUTTO Apeldoorn Open, waarbij ook de jaarranglijst weer een nieuwe aanvoerder zal krijgen. Vorig jaar was Edwin Tiele de eerste ranglijstaanvoerder van 2014. Wie zal de nieuwe aanvoerder van de jaarranglijst 2015 worden?