MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

 

In december 2014, op het WK, was het een enerverend duel dat Annemarie in haar voordeel besliste. Dit keer was eenrichtingverkeer. Ruby ging bijna letterlijk helemaal ´los´. Elke bal die ze met het Vigorplankje beroerde, was raak. Er was gekozen voor een best of 7 maar spanning kwam er nooit. Annemarie kwam er gewoon niet aan te pas, zoals ze zelf ruiterlijk toegaf: `Ik was te passief, maar dat kwam ook omdat Ruby niet te stuiten was. Ze was dik verdiend de winnares.`

In de strijd om het brons was Marleen Visser van US er dichtbij maar ze moest in de beslissende vijfde game buigen voor de sterk opkomende Duitse Sonja Schenk.

Eindstand

1. Ruby Tangerman
2. Annemarie Zijnstra
3. Sonja Schenk (D)
4. Marleen Visser
5. Chantall Poelwijk
6. Annemarie Bieleveld

In de eeuwige annalen komt Ruby´s naam ook te staan als winnares van het meisjes-goud. Bij gebrek aan andere speelsters kreeg ze de medaille omgehangen en de WUTTO-cap opgezet. Maar ook als er wel andere juniores waren geweest, zou ze eerst geworden zijn. Ze is in deze tak van de tafeltennissport een echte topper met de ambitie om bij wijze van spreken de hardbat-wereld te veroveren. Ze is goed op weg!