MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

De 64 deelnemers uit meer dan dertig verschillende landen zijn in acht poules geplaatst waarvan de groepshoofden Andrew Baggaley (Engeland, winnaar 2015), Alexander Flemming (Duitsland, finalist 2015), Maxim Shmyrnev (Rusland, winnaar 2012, 2013 en 2014) en Lubomir Pistej (Slowakije) als nummers 1-4 geplaatst zijn. De WUTTO WK-finalistenAndrew Rushton en  Chris Doran (beiden Engeland) en Gavin Rumgay (Schotland) en Ilja Lupulesku (VS) zijn de overige geplaatste spelers (5-8).

 
In de groepsfase spelen per poule eerst de nummer 1 tegen 8, 2 tegen 7, 3 tegen 6 en 4 tegen 5. Daarna spelen de winnaars tegen elkaar en krijgen de verliezers nog een kans op de laatste twee tickets naar de laatste 32.

 
Mijn voorspellingen voor onze Nederlanders:

Martin Groenewold speelt zijn eerste wedstrijd tegen Javier Benito. Ik heb op Youtube een filmpje van de Spanjaard bekeken en ik denk dat Martin hem moet kunnen hebben. Bij winst moet hij tegen de winnnaar van de wedstrijd tussen een Slowaak en een Ier. Als hij ook die wint en ook poule D volgens plaatsing verloopt, moet hij bij de laatste 32 tegen Ashley Stokes. Bij de laatste 16 is zijn tegenstander dan waarschijnlijk drievoudig winnaar Maxim Shmyrnev.

Maar goed, dit is wel koffiedik kijken, want als Martin bijvoorbeeld de tweede partij in zijn poule verliest en daarna de derde weer wint, dan loopt het weer heel anders en zou hij bij de laatste 16 wellicht tegen Andrew Rushton moeten spelen.