MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij


4e WUTTO SVE Open

Via een sensationele finale veroverde Reginald ‘De Viking’ Kraaijenbrink in Utrecht
zijn zoveelste WUTO-cap. 

Reginald moest tegen Robin Luijer een 2-9 achterstand in de vijfde game wegwerken om
uiteindelijk toch met de triomf aan de haal te gaan.
Een act waar Houdini trots op zou zijn…

In de altijd sfeervolle zaal van SVE vielen in de poulefase van het WUTTO-toernooi (Vigor-bats) al wat verrassingen te beleven, tenminste als je de ranglijst als uitgangspunt neemt. De uit Australië teruggekeerde Robin Luijer versloeg de hoger genoteerde Kelvin Heemstra met 3-0. En WUTTO’s ‘ranglijstman’ met een hoge notering, Matthieu Wegh, redde het bij lange na niet tegen Theo Quast (0-3).

Dit heeft vooral ook te maken met het aantal toernooien waaraan spelers meedoen. Theo spaart zich vaak, maar als hij achter de tafel staat, is meteen weer duidelijk. En dat geldt ook voor REGA’er Robin.

Beiden bereikten in het met 21 deelnemers wat ‘magere’ toernooi (het prachtige weer speelde zeker een rol!) de halve finales, met daarin ook de verwachte toppers Reginald Kraaijenbrink en Michael-Stefan Keller. Nadat Reginald zijn halve finale duidelijk had gewonnen van Quast, lukte dat Michael-Stefan onverwacht niet. Een bijzonder knappe prestatie dus van Robin Luijer.

Luijer nam in de finale een heel snelle 2-0 voorsprong terwijl Reginald last had van zijn bovenbeen. In de derde en vierde game werd Robin wat slordiger en moest er een belsissende game worden gespeeld.

Alles wees erop dat Robin toch zou gaan winnen. Hij kwam met 9-2 voor en hem kon de winst dus niet meer ontgaan. Robin had zijn eerste WUTTO-cap al bijna in handen, maar Reginald sloop naar Luijer toe en hij wist uiteindelijk de REGA-speler toch nog te passeren (12-10).

De organisatie was dit jaar in goede handen bij Bernie Roelofs en Jasper Graaff.

Lees hier ook het verhaal op Facebook.

Eindstand

1. Reginald Kraaijenbrink: 400 punten voor de ranglijst

2. Robin Luijer 280 punten

3/4 beiden 195 punten:

Theo Quast en Michael-Stefan Keller

5/8 allen 135 punten:

Kelvin Heemstra,  Jasper Graaff: kwartfinale, Ron van der Maarel en Erik van der Wurff

9/16 allen 95 punten:

Alannah de Roos, Willem Peters, Bernie Roelofs, Brian Bakker (niet de Brian die op de ranglijst 0p 110 staat!), Yorick van Teeseling, Erwin Heijnen, Matthieu Wegh, Jos Wynands en Michel van de Kamp (Michel had zich geplaatst, maar moest helaas opgegeven vanwege een blessure)

overige spelers 65 punten:

Chantal Poelwijk, Susanne van Berkum, David Harvengt en Joost de Kleijn

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.