MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Voor de vijfde keer organiseerde ttv ONI in Wijchen op zaterdag 18 juni een gezellig toernooi waarvan de opbrengsten naar Stichting Semmy gaan. Een lustrum dit jaar waarbij was gekozen voor samenwerking met de WUTTO, dus een plankentoernooi pnder de naam ‘WUTTO for Semmy’.

Het aantal inschrijvingen was ten opzichte van vorig jaar flink gestegen en met vierde klasse tot en met tweede divivisie een leuke diversiteit aan niveau. Naast de ONI-spelers hadden met name JCV Vught, TN Nijmegen en Akris spelers opgetrommeld; ook enkele ervaren WUTTO-spelers waren van de partij, zoals de hooggenoteerde Jos Wynands.

Zonder afmeldingen begon het toernooi iets na 10.00 uur met 5- en 6-kampen. In totaal 36 spelers gingen met de VIGOR-bats aan de slag in 1 categorie op 7 tafels. Veel deelnemers speelden voor het eerst een WUTTO-toernooi. De organisatie had met toestemming van het WUTTO-bestuur gekozen voor games tot de 15 punten met een eventuele beslissing bij 14-14 en dus niet de traditionele twee punten verschil. Dit systeem wordt normaliter alleen gebruikt bij schuurpapiertoernooien.

 

SERIEUZE STRIJD

De gezelligheid was een belangrijk aspect, maar er werd ook wel degelijks serieus gestreden om de titel. De nummers 1 en 2 in de poules plaatsten zich voor de hoofdronde waarin de befaamde WUTTO-cap op het spel stond. De anderen speelden door voor plaats 15 t/m 36.

In een gemoedelijke sfeer maar strak volgens schema werden de kwartfinales gespeeld. Dit waren de resultaten:

Koert van Rijn w.v. Willem Peters

Martijn Laurensen w.v. Tom Verhees

Bob Koch w.v. John Weijers

Jos Wynands w.v. Paul Sommers

De halve finales bestonden uit de ervaren WUTTO-speler Jos Wynands, de prima spelende Koert van Rijn en de twee ‘thuisspelers’ – die de finale zouden bereiken door in straight games te winnen – Martijn Laurensen en Bob Koch.

 

JCV STERK IN TROOSTRONDE

In de troostronde waren de JCV-spelers inmiddels warm gespeeld en in een mooie finale bemachtigde Gerald van Berkel de 15e plek door te winnen van teamgenoot Johan van den Nieuwenhuizen.

 

EINDSTRIJD MET OVERTUIGENDE WINNAAR

In de strijd om de hoogste eer had titelverdediger Martijn Laurensen het zwaar tegen de gevaarlijke Bob Koch. De eerste game ging nog gelijk op tot 13-13, maar daarna kwam de versnelling van Koch en in drie games pakte hij overtuigend de zege met 15-13, 15-6 en 15-7. Daarmee veroverde hij de traditionele blauwe WUTTO-cap waarmee hij op de erelijst van de WUTTO terecht kwam.


NASCHRIFT

Namens ONI, WUTTO en Semmy iedereen bedankt voor een geweldige dag met een geweldige opbrengst voor Semmy, en tot volgend jaar!

Voor meer foto’s, kan je terecht op www.ttv-oni.nl -> foto’s Semmy 2016.

 

Namens ttv ONI,

Gijs de Haas en Martijn Laurensen

EINDSTAND
1 Bob Koch ONI

2 Martijn Laurensen ONI

3-4 Jos Wynands Harderwijk

3-4 Koert van Rijn TN

5-8 Tom Verhees JCV

5-8 Paul Sommers ONI0

5-8 John Weijers ONI

5-8 Willem Peters Flash

9-14 Henk Hendriks ONI

9-14 Johan Schuurman Essentia

9-14 Frank Ariens GTTC

9-14 Rene Wijsman Cevelum

9-14 Marcel van Haren ONI

9-14 Petra Klabbers GTTC

15 Gerald van Berkel JCV

16 Johan van den Nieuwenhuizen JCV

17 Erik Schriemer ONI

17 Bart Klabbers GTTC

17 Marek Sengers ONI

17 Danny Smits JCV

17 Lennart van Vooren ONI

17 Karel Govers GTTC

17 Marcel Gidding TN

17 Jesse van Erp Herpen

17 Max Vink JCV

17 Marcel Verhoeven JCV

17 Rudi Sasabone JCV

17 Theo Suppers ONI

17 Chris Kamphuis ONI

17 Louise Lemmens Akris

17 Thomas Pruijsen Akris

17 Stijn Oosterholt Akris

17 Stijn van Erp Akris

17 Roel Duijkers ONI

17 Daniel Davids TN
17 Jeffry Remmers TN

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.