MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Komend jaar organiseren de World United Table Tennis Organisation (WUTTO) en Tafeltennis Nederland (TTNL) in samenwerking met de clubs Over het Net en Hoogland onder de noemer WUTTO TTNL Amersfoort Open 2014 twee grootschalige evenementen in de Keistad. De toernooien spelen zich af op 14/15 juni en 27/28 december, beiden in de Fitacademie Bokkeduinen.

Standaard bat

Het evenement kent verschillende onderdelen. Zo worden de Open Nederlandse èn de 13de wereldkampioenschappen van de WUTTO georganiseerd. Hierbij speelt elke deelnemer met een identiek bat, dat bij de tafel aanwezig is. Het Open NK is een primeur. Het is weliswaar open voor alle nationaliteiten, maar de beste Nederlandse spelers mogen zich nationaal kampioen standaard bat noemen. Maar het gaat niet alleen over topsport. Er worden tal van activiteiten opgezet voor beginners en gevorderden.

Olympisch

Daarnaast zet de organisatie vol in op jeugd-, senioren- en veteranensport. Toernooileider Jan-Willem Vesseur: “We gaan voor het eerst ook een groot toernooi opzetten voor het moderne, zeg maar Olympische tafeltennis. Vooral jeugdspelers en toppers vinden dit bijzonder interessant. We verwachten dan ook dat onze categorieën snel volgeboekt zullen zijn.” In het programma worden ook clinics en demo’s opgenomen.

Samenwerking


Het wordt een enorme logistieke klus – met honderden deelnemers op tenminste 40 tafels – waarbij de organisatie uit onverwachte hoek steun krijgt. Met de Fitacademie Bokkeduinen is een overeenkomst aangegaan voor in principe een periode van drie jaar. Ted van der Meer, voorzitter van WUTTO en TTNL: “We hebben in Hilversum altijd met veel plezier gewerkt, maar we zijn daar uit ons jasje gegroeid. Dit is een mooie nieuwe stap voor onze evenementen. We krijgen letterlijk veel ruimte in een zeer sportieve omgeving. Er zijn immers meerdere hallen waar we gebruik van kunnen maken. De overeenkomst met de Fitacademie en het MBO Amersfoort gaat de tafeltennissport in onze stad een enorme ‘boost’ geven.”

Studenten

Jelle Buisman, operationeel manager van de Fitacademie Bokkeduinen, is in zijn nopjes met de samenwerking: “Wij gaan actief in het evenement participeren. We zullen op meerdere plekken onze studenten gaan inzetten. Zij maken kennis met alle aspecten van een grootschalig sportproject. Beide partijen hebben een groot netwerk in de media. Ook dat is een gunstig aspect.”

Informatie
Naam: WUTTO TTNL Amersfoort Open 2014
Data: 14/15 juni en 27/28 december
Locatie: Fitacademie Bokkeduinen, Bokkeduinen 11, Amersfoort

Contact

Foto: Jelle Buisman (rechts) en Ted van der Meer bezegelen de overeenkomst met een handdruk.