MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

In de halve finale vond de titanenstrijd plaats tussen Boris en Martijn de Vries. Deze 'broedermoord' werd beslist in het voordeel van Martijn. Boris had er eerder wel voor gezorgd dat verdediger Arnoud Meijer, de nummer twee op de ranglijst, werd uitgeschakeld. Voor Yohan Lecomte resteerde een derde plaats, nadat hij een hoogstaand en bij vlagen komisch duel de jongste De Vries van zich had afgeschud.

 

Een van de meest verrassende spelers was Berny van Rijssen die de kwartfinales bereikte. De Duitser Michael-Stefan Keller reikte eveneens tot de laatste acht. Keller is al zeker van de eretitel 'WUTTO-speler van het jaar 2015'. Hij heeft dit jaar de meeste punten verzameld en daarom wordt hij volgende week in Hilversum in het zonnetje gezet.

 

De wedstrijdleiding was andermaal in handen van Boris de Vries, die het organiseren van evenementen steeds beter onder de knie krijgt. Hij was er ook in geslaagd om een prachtig veld naar Hattem te halen. Alles was om 17 uur gespeeld en dat gaf de vele bezoekers - onder anderen uit het Friese Dokkum - de kans om nog geruime tijd na te praten in de knusse Smash-bar.

Daar kwam ook aan de orde dat 'WUTTO-vrouwen als Annemarie Zijnstra, Ruby Tangerman en Marleen Visser tijdens het WK in Hilversum graag ook een gemengddubbeltoernooi willen spelen. Koppels werden al samengesteld. WUTTO-voorzitter Ted van der Meer zegde toe dat hij het met de wedstrijdorganisatie zou opnemen: "Het is natuurlijk een prima idee en het leuke is ook dat dit initiatief bij de spelers zelf vandaan komt. Het zal dus wel lukken. Onze toernooileider Jan-Willem (Vesseur) is bijzonder creatief!"

 

Eindstand (600 puntentoernooi)
1 Reginald Kraaijenbrink 600 punten
2 Martijn de Vries 420
3 Yohan Lecomte 295
4 Boris de Vries 295
5-8 allen 205: Berny van Rijssen, Arnoud Meijer, Michael-Stefan Keller en Ronald Vijverberg
9-16 allen 145: Yoran Tonnema, Erwin Heijen, Wilfred Schipper, Jan-Jaap Schipper, Frank Bousignere, Kelvin Heemstra, Gerben Last en Matthieu Wegh
17-36 allen 100 punten:
17 Siemen Klijnstra
18 Annemarie Zijnstra
19 t/m 24: Jan Teekman, Tabe Bleeker, Martijn Kooistra, Dirk Nicolai, Erwin Wijnsma en Klaas de Jong
25 t/m 30: Marleen Visser, Ruby Tangerman, Fred van Ulsen, Simon van Halm, Chantall Poelwijk en Wouter Fokkens
31 t/m 36: Sander van Sas, Wilbert de Groot, Bert Mensink, Elian Kers, Wout Bisschop enThomas Klaphake
37 t/m 39 allen 70 punten: Joost de Kleijn, Jos Bredewold en Herman Brand