MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Ik kreeg gisteren bij de WK in Hilversum de vraag waarom bepaalde mensen nog niet op de ranglijst staan terwijl ze de afgelopen jaren wel mee hebben gedaan aan een WUTTO toernooi. In 2015 is als uitgangspunt genomen dat een ieder die deelneemt aan een WUTTO toernooi zich terug kan vinden op de WUTTO ranglijst. Dat betekent dat als binnen een toernooi sprake is van verschillende klassen zoals bij de WUTTO's van  onder meer Nordhorn, Mistars en het WK al deze spelers punten krijgen in tegenstelling tot 2014 en daarvoor. Iemand die bijvoorbeeld in 2014 alleen meegedaan heeft in de C-klasse vindt zijn naam dus niet terug. Het was voor de ranglijstbeheerder namelijk teveel werk om de 2015 regel met terugwerkende kracht toe te gaan passen op voorgaande jaren.

Bij de jaarranglijst was al bekend dat onze Duitse mr. WUTTO Michael Stefan Keller de 1e plaats niet meer kon ontgaan. De eerste plaats bij de dames was nog wel een spannende zaak. Uiteindelijk mag Sonja Schenk met een 12e plek op de jaarranglijst net voor Chantall Poelwijk (16e) en Ruby Tangerman(20e) zich  "mrs. WUTTO 2015" noemen.

Op de wereldranglijst valt op dat Wilco Roes stijgt van een 7e naar een 4e plaats. Door de nieuwe systematiek waarbij ook de lagere klassen cumulatief punten krijgen, ontving Wilco maar liefst 600 punten voor zijn winst in de B-klasse. Samen met zijn punten in de WK-klasse maakt hij daardoor een klinke sprong in punten. De C-klasse is als 500-punten toernooi gerekend, de D als 400, de E als 300 en het jeugdtoernooi als 200. Verder valt op dat winnaar Chris Doran nu de 10e positie overneemt van Ronald Vijverberg en Kazeem Adeleke ondanks zijn 3e plek gedaald is op de ranglijst. Dit laatste wordt veroorzzakt doordat de resultaten van het WK van 3 jaar geleden niet meer meetellen. Hierdoor zijn ook een 10-tal tafeltennisers die toen voor het laatst meededen aan een WUTTO-toernooi van de ranglijst verdwenen.

Door de grote deelname aan het toernooi van gisteren (100 deelnemers aan 1 of meerdere onderdelen) zijn er slechts weinig personen (ongeveer 10) op dezelfde positie blijven staan op de wereldranglijst. Kijk zelf even naar je nieuwe positie. Mocht je vragen hebben mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.