MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

De finale ging tussen de beide ‘Londen-gangers’ Martin Groenewold en Reginald Kraaijenbrink. Volgens verwachting was Groenewold de beste. In de eerste twee games overtuigde de Avantispeler met zijn supersnelle aanvalsspel. De leftie liep ook weg in de derde game, maar via een fraaie inhaalrace wist De Viking, zoals Kraaijenbrinks bijnaam luidt, terug te komen. Maar in de twee volgende games was Martin opnieuw superieur.

Kraaijenbrink had vrede met zijn tweede plaats: “Martin is zo ongelooflijk snel dat je steeds iets tekort komt. Als hij de bal een seconde later zou nemen, zou je als tegenstander veel meer kans hebben.”

Diezelfde ervaring had ook Dicky de Jong, die dankzij een overwinning op Kelvin Heemstra op de ‘bronzen’ derde plaats eindigde. Bij de laatste vier kwam hij in de eerste game nog wel op voorsprong tegen Martin, maar de verdediger van SKF kon niet doorzetten en leverde de wedstrijd in drie straight games in.

De beste buitenlandse speler werd Michael-Stefan Keller die al in de kwartfinale moest uitkomen tegen Kraaijenbrink die door een onverwacht verlies in de groep eigenlijk een ronde te vroeg op de Duitser stuitte.

Bij de dames deed Ruby Tangerman van zich spreken met een plaats bij de laatste acht. Ruby is een voortreffelijke hardbat-speelster. Dat bewees ze op diverse WUTTO-evenementen, zoals het WK en de Dutch Open. Vorig jaar won ze de Dutch Open waardoor ze tevens tot Nederlands WUTTO-kampioene werd gekroond. Bekend werd onlangs dat Ruby volgend seizoen uitkomt in de Belgische superliga voor het team van Nodo.

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats onder leiding van de voorzitter van TTV Spinmill, Sjaak Leliveld. Namens de WUTTO plaatste Ted van der Meer de traditionele WUTTO-cap voor de winnaar op Groeneveld’s hoofd. Tevens complimenteerde de voorzitter de leiding met dit voortreffelijke toernooi in het knusse Aarlanderveen.

RESULTATEN

Kwartfinales
Groenewold w.v. Vijverberg 3-0
De Jong w.v. Tangerman 3-1
Heemstra w.v. Roes 3-1
Kraaijenbrink w.v. Keller 3-0

Halve finales
Groenewold w.v. De Jong 3-0
Kraaijenbrink w.v. Heemstra 3-0

Finale
Groenewold w.v. Kraaijenbrink 4-1 (15-7 15-4 13-15 15-10 15-8)

Eindstand
1. Martin Groenewold 500 punten voor de WUTTO-ranglijst
2. Reginald Kraaijenbrink 350
3. Dicky de Jong 245
4. Kelvin Heemstra 245
5/8 allen 170:
Michael-Stefan Keller (Dui)
Ronald Vijverberg
Wilco Roes
Ruby Tangerman
9/16 allen 120:
Arthur Dukker
David Harvengt (Bel)
Denis Lavalette (Fra)
Ferdi Admiraal
Jos Wynands
Matthieu Wegh
Michel Hinricher (Dui)
Rico Gerritsen
17/32 allen 85:
Annemarie Bieleveld
Bas van der Salm
Brian Aartman
Diane Heemstra
Johan Truschel
Joop Poelwijk
Katherina Kiehl (Dui)
Koen Reijnders
Luuk Reijnders
Mark Baerveldt
Max Hubers
René Nomen
Rick Keijzer
Tom Broek
Wilko Busschert
Yorick van Teeseling
33-39 allen 60:
Bram van der Marel
Chantall Poelwijk
Jan Poelwijk
Jan van der Marel
Jasper van der Marel
Jim de Vries
Noor Roding