MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek


DE VIKING LEIDT
Reginald ‘Viking’ Kraaijenbrink staat nog altijd eerste op de ranglijst die je HIER vindt. Op de tweede plaats staat Michael-Stefan Keller uit Duitsland en de nummer drie is Arnoud Meijer, gevolgd door de Fransman Yohan Lecomte en op een fraaie vijfde plaats Kelvin Heemstra.

KELLER BESTE IN 2016
De ranglijst van het jaar 2016 (looptijd 1 januari tot en met 31 december) wordt aangevoerd door Keller, gevolgd door Kraaijenbrink, met op 3, 4 en 5 respectievelijk Meijer, Gilles Hébert uit België en – weer! – Heemstra. Deze ranglijst vind je HIER.

FRANKRIJK
Het nieuwe Franse WUTTO-toernooi heeft de meeste nieuwe deelnemers getrokken. Dat is logisch, omdat in Frankrijk en vaak ook in België de toernooien groter zijn en op meer tafels worden gespeeld. Daarnaast was er ook een primeur, want er werd in Chilly-Mazarin met nieuw materiaal gespeeld: Magic Sport Beginner hardbat rackets.

De plankjes met korte noppen naar buiten zijn allen enigszins te vergelijken met elkaar. In België wordt meestal met Joola Beat gespeeld en in Nederland met Vigor. De ‘Beat’ en de ‘Vigor’ twee zijn ook te koop via de webshop op deze site. Vergeleken met de moderne bats zijn de plankjes spotgoedkoop en heel leuk voor recreatieve evenementen bij verenigingen.

36 MAANDEN-RANGLIJST
Naast nieuwelingen op de wereldranglijst zijn er ook 33 spelers verdwenen doordat de WUTTO-toernooien uit mei 2013 niet meer meetellen en de betreffende spelers hierna geen WUTTO-toernooi meer gespeeld hebben. De WUTTO-wereldranglijst wordt opgemaakt aan de hand van exact drie jaar (36 maanden) toernooien. Overigens blijven alle spelers sinds het begin in 2002 ‘onder water’ wel in het systeem staan.

KOMENDE TOERNOOIEN
Voor de WUTTO-toernooien in juni en later, waar nog voor ingeschreven kan worden, wordt verwezen naar de kalender op onze sites (www.wutto.org en www.tafeltennisnederland.nl) en tevens op de site van onze collega’s van www.tafeltennis.nu, waar ook een verwijzing is opgenomen naar een mailadres voor de inschrijving en/of een website.

Dit artikel kwam tot stand dankzij de manager WUTTO-ranglijsten, Matthieu Wegh.