MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

De winnaar in het enkelspel werd– niet verrassend – Chris Doran. De Engelse wereldtopper in het hardbat-tafeltennis

kwam binnen als drievoudige WUTTO-wereldkampioen en tweemaal triomfator tijdens de Dutch Open. Hij was overtuigend de beste. In de kwartfinale versloeg hij Matthieu Wegh in drie games. Vervolgens was de Zweed John Nilsson niet opgewassen tegen de grote man en datzelfde gold voor Michel Hinricher. De sympathieke Duitser was ‘the best of the rest’.

 

 

Bronzen Arnoud

 

In de strijd om de bronzen plak sloeg Arnoud Meijer toe door in vier games te winnen van Nilsson, nadat hij (bij 1-1 in games) in de derde game nog een fikse achterstand moest wegwerken. Arnoud (lid van TTV Hilversum, eredivisie bij Midstars) was na de kwartfinale al zeker van de NK-titel, als enige Nederlander bij de laatste vier.

In het dubbelspel zegevierden Arnoud Meijer en John Nilsson via een spannende vijfsetter. Het Nederlands-Zweedse duo bezorgde Chris Doran, die samenspeelde met Ruby Tangerman, diens eerste nederlaag ooit tijdens een toernooi in ons land (WK en Dutch Open). “Het moest er eens van komen. De druk is eraf”, verzuchtte de 25-jarige Engelsman, die komend seizoen in de Belgische competitie uitkomt.

 

Ruby niet te stuiten

 

Kampioen bij de vrouwen werd Ruby Tangerman, die in de poulefase beter scoorde dan Katharina Kiehl (een 20-jarig talent uit Duitsland) en Angelique van den Bosch. Daardoor was ze verzekerd van de gouden plak.

Ruby was een ‘veelvraat’ met drie medailles, want naast het zilver in het dubbel werd ze ook eerste in de B-klasse, waarin ze Geert van Oss en Daan Hamstra wist voor te blijven.

De C-klasse ging naar Willem Peters, met Katharina Kiehl op plaats twee en Vincent Rooker (een goeie badmintonner die tafeltennist tijdens Racketlontoernooien) op de derde plek.

 

Prettige sfeer

 

Het toernooi werd in een prettige, ontspannen manier afgewerkt met wedstrijdleider Jan-Willem Vesseur, die als altijd de zaak prima onder controle had. En er waren terecht veel complimenten voor gastvrouw Sanne van TTV Hilversum.

 

De organisatie was om twee redenen ook erg blij met de deelname van Laurens Faas. Niet alleen omdat hij enthousiast meespeelde (zelfs gedeeld derde in het dubbel met Roel van der Steeg en vijfde in de C-klasse), maar ook omdat hij de hele dag fotografeerde.