MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Bericht van WUTTO-bestuur

Beste tafeltennisfans,

Wij moeten helaas met een vervelende boodschap komen, vooral voor onze vaste deelnemers aan de WUTTO-toernooien. Het bestuur heeft onlangs moeten besluiten om zowel de 6e WUTTO Dutch Open & NK als het 18e WUTTO Wereldkampioenschap voor dit jaar te schrappen.

De redenen zijn verschillend van aard. Wij hebben moeten constateren dat eind augustus of begin september geen goede periode is voor het Open NK. Teveel ‘vaste’ WUTTO-deelnemers bereiden zich dan al voor op de NTTB-competitie en dat begrijpen we. Als we weer een Dutch Open/NL organiseren, dan denken we voor de toekomst eerder aan de maanden mei en juni.

Buitenlandse concurrentie
Met de WK ligt het anders. Voor een groot en breed deelnemersveld heb je veel Nederlandse spelers nodig. Dat is geen probleem. Elk jaar hebben we voldoende spelers die de tafels bij TTV Hilversum vullen. Maar als je een WK organiseert, dan moet je naast de Nederlanders ook een aantal buitenlandse topspelers kunnen ontvangen. En dat wordt steeds moeilijker. Dat heeft vooral te maken met de internationale opkomst van het schuurpapier-pingpong. Niet alleen is er het jaarlijkse toernooi in Londen met 150.000 dollar prijzengeld, tevens komen er steeds meer ‘groot geld-toernooien’, die aantrekkelijk zijn voor de toppers. Daarom is voor de meeste buitenlanders Hilversum niet meer zo interessant.
Wij werken hard aan een oplossing voor 2020. Hopelijk krijgen we dan meer middelen bij elkaar voor een toptoernooi. Daarvoor zetten we alles op alles. Als het lukt om onze realistische begroting rond te krijgen, komen er volgend jaar weer interessante toernooien. Dan zetten we de traditie als vanouds door.

Grand Prix Circuit 2020
Voor wat betreft de situatie in Nederland: wij gaan weer actief proberen om een hardbat(plankjes)circuit op te zetten. Ons streven is om per provincie in ieder geval één toernooi op te zetten, dat dan van ons het officiële predikaat ‘Kampioen van dIe provincie (naam)’ krijgt. Mocht dit lukken dan komen de officiële WUTTO-ranglijsten ook weer terug.

WUTTO zoekt medewerkers
Zonder meer steun van buitenaf kun je geen ambitieuze organisatie overeind houden. Daarom zoeken we naar organisatoren, die zich willen inzetten voor onze toernooien en eventueel ook voor nieuw op te zetten competities. En er is ook ruimte voor scheidsrechters en enthousiaste vrijwilligers.

Heb je belangstelling, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel/app naar 06-83972967.

We wensen jullie een succesvol en sportief nieuw tafeltennis seizoen toe met hopelijk ook weer interessante WUTTO-toernooien!

Met sportieve groet,

Het bestuur van de WUTTO

Mieke, Ted,  Jan-Willem en Merel