MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

EINDSTAND WESTA

1. Ronald Vijverberg

2. Rino Alberts

3. Paul van de Leur

4. Kelvin Heemstra

5/8. Vincent Lenders

Bart Schmitz

Mark Creemers

Jos Wijnands

9/15. Mark Mooijekind

9/15.Amber van de Velde

9/15.Dirk van de Velde

9/15.Roel Roumen

9/15. Chantall Poelwijk

9/15. Hans Roumen

9/15. Vincent Streng

 

Verslag REGA

Afgelopen zaterdag vond de 6e WUTTO REGA Masters plaats in Nijkerk. Er was weer een zeer mooi en sterk deelnemersveld komen opdagen., In totaal kwamen er 29 spelers die verdeeld werden in 4 poules van 6 en 1 van 5. De sterkste 3 spelers van Nederland waren aanwezig: Martin Groenewold, Reginald Kraaijenbrink  en Arnoud Meijer. Tevens was de top van de WUTTO-speelsters aanwezig: Ruby Tangerman, Annemarie Zijnstra en Marleen Visser.

Er waren ook weer diverse spelers die er een behoorlijke reis voor over hadden om met dit mooie toernooi mee te doen, zelfs in sommige gevallen wanneer zij de reis alleen moesten maken. Dit ziet de organisatie toch als een mooi compliment en wij willen langs deze weg deze spelers ook enorm bedanken voor het mede tot een groot succes maken van dit toernooi.

Dan het toernooi.

Tijdens de poulefase bleek dat vooral de jeugdspelers die zich hadden ingeschreven zeer sterk stonden te spelen. Julian Plette verraste vriend en vijand door zich met zeer sterk spel en o.a. een overwinning op de sterke thuisfavoriet Ian de Graaf wist te plaatsen bij de beste 16. Ook Sven van de Pol en Stef van Duinen wisten respectievelijk 2 en 1 wedstrijden te winnen in hun poules. Verder deden de favorieten allemaal wat ze moesten doen. Na een aantal spannende achtste finales stonden de volgende kwartfinales op het programma:

Martin Groenewold – Steffen Greup

Reginald Kraaijenbrink – Lars Adema

Arnoud Meijer – Robin Luijer

Marty Hendriksen – Ian de Graaf

 
en in de B poule

Stef van Duinen – Tommie Gimbrere

Sven van de Pol – Sander Spijkers

Jordin van Dasselaar – Aart Jan Provoost

Marleen Visser – Jeroen Schuurman

Ondanks de zeer mooie affiches bij de A-poule waren de kwartfinales in de B-poule aanzienlijk spannender. Martin, Reginald, Arnoud en Ian wonnen hun wedstrijden betrekkelijk eenvoudig. Dit leidde tot de volgende halve finales:

Martin – Ian

Reginald – Arnoud

In de B-poule wisten de jeugdige REGA spelers Stef en Sven door zeer sterk spel verrassend hun wedstrijden te winnen. Ook Jordin en Jeroen wonnen daar zodat de halve finales bekend waren:

Stef – Sven

Jordin – Jeroen

 
In de B-poule bleek Jordin duidelijk sterker dan Jeroen, terwijl Sven in een mooie partij nipt met 3-1 won van Stef.

De finale tussen Jordin en Sven werd een duidelijke prooi voor Sven die liet zien dat in de toekomst serieus rekening met hem gehouden dient te worden.

Martin en Ian maakten er een erg mooie wedstrijd van. Martin won de eerste game duidelijk en Ian leek op weg om de tweede te gaan winnen. Door een aantal mooie punten van Martin en een paar kleine foutjes van Ian won Martin deze game toch nog en brak daarmee het verzet van Ian: 3-0.

Arnoud en Reginald hadden wel eens vaker tegen elkaar gespeeld. Dit keer was Reginald in een op en neer gaande partij toch duidelijk net wat vaster dan Arnoud en wist dan ook verdiend met 3-1 te winnen.

De grote finale zou dus gaan tussen de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst: Martin en Reginald. Ook vandaag stond er weer absoluut geen maat op Martin Groenewold die de finale eenvoudig met zeer sterk spel naar zich toe trok. Wat een mooie en terechte kampioen weer!

Na afloop werd er genoten van een lekkere maaltijd en wat drankjes terwijl de EK-wedstrijden op groot scherm konden worden gevolgd.

Het was weer een geslaagd toernooi en namens de organisatie willen wij dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar deelname.

 

EINDSTAND REGA

1. Martin Groenewold

2. Reginald Kraaijenbrink

3. Arnoud Meijer

4. Ian de Graaf

5/8. Marty Hendriksen

5/8. Robin Luijer

5/8. Steffen Greup

5/8. Lars Adema

9/16. Julian Plette

9/16. Erwin Heijnen

9/16. Ruby Tangerman

9/16. Annemarie Zijnstra

9/16. Michel van de Kamp

9/16. Sander Derkx

9/16, Aaron Albeck

9/16. Jeroen Rotman

17. Sven van de Pol

18. Jordin van Dasselaar

19/20. Stef van Duinen

19/20. Jeroen Schuurman

21/24. Aart Jan Provoost

21/24. Marleen Visser

21/24. Tommie Gimbrere

21/24. Sander Spijkers

25/29. Henk Jan

25/29. John Verheuvel

25/29. Cynthia Lems

25/29. Willem Peters

 

25/29. Damian Veenstra

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.