MarleenVisserMartinGroenewold2019WK1e slide1 slide3 slide4

WUTTO Sponsor

Hotel Lapershoek

Fotogalerij

Juni was voor de WUTTO geen goede maand. De vorig jaar zo succesvolle toernooien in Jeumont, Aken en Hilversum werden geschrapt dan wel uitgesteld. Het lijkt erop dat er een soort overkill is van hardbat-evenementen. Daar buigt het WUTTO-bestuur zich binnenkort over. De kans is groot dat er – zeker in Nederland – minder toernooien georganiseerd worden.


Ondanks deze tegenvallers staan er zowel op de nieuwe (2016-)jaarranglijst als op de nieuwe wereldranglijst (die de resultaten van de laatste 36 maanden omvatten) maar liefst meer dan 100 nieuwe namen. Met name de toernooien in Wijchen (1e WUTTO for SEMMY Open) en Lauwe (1e WUTTO And Leie Lauwe Open, tevens het eerste WUTTO-toernooi in Vlaanderen) zorgden voor veel nieuwe deelnemers, maar ook in het Spaanse Lloret de Mar waren veel nieuwe WUTTO-spelers te begroeten.

Op de wereldranglijst staat voor het eerst Michael-Stefan Keller op de eerste plaats.De Duitser heeft Reginald Kraaijenbrink met 50 punten verschil verdrongen van de toppositie. Michael verloor de finale in Lauwe (België) van Frederic Messina, maar verdiende daar meer punten mee dan Reginald die tweede werd bij de WUTTO REGA Masters.

Vorige maand was de achterstand van Keller op Kraaijenbrink nog aanzienlijk. Omdat de resultaten van Reginald van drie jaar geleden wegvallen, is Michael nu toch op de ‘troon’ terechtgekomen. Het wegvallen van resultaten van drie jaar geleden is er ook de oorzaak van dat Martin Groenewold ondanks zijn zege bij REGA toch gedaald is in de top 10.

Naast veel nieuwe spelers zijn er de afgelopen maand ook weer 38 spelers van de wereldranglijst verdwenen. Zij deden drie jaar geleden in de maand juni aan een WUTTO-toernooi mee en hebben sindsdien geen toernooi meer gespeeld. Dan verdwijn je automatisch van de ranglijst. Hun resultaten blijven echter wel aanwezig in de systemen van de WUTTO.

Deze maand zijn er nog twee WUTTO toernooien: vandaag (2 juli) vindt de WUTTO Belcrum Open plaats en op 9 juli de WUTTO Bosquets Open (België).

Maak kennis met de toppers van de WUTTO

 

Chris Doran

De Engelsman is tweevoudig WUTTO-wereldkampioen. Chris Doran won in 2014 in de finale van de Nederlandse topper Arnoud Meijer.

Annemarie Zijnstra

De Groningse was zowel in 2013 als 2014 wereldkampioene hardbat. In het 'moderne' tafeltennis speelt Annemarie in de eerste divisie.

Martin Groenewold

Martin is de eerste officiële Nederlandse WUTTO-kampioen. In 2008 legde hij in Hilversum beslag op de wereldtitel in het enkelspel.